2021 Yılı’nda 18. si düzenlenen Çuhadaroğlu Öğrenci Proje Yarışması’nın kazanan projelerini İTÜ, MSGSU, TOBB, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden katılan değerli akademisyenler, mimarlar, endüstriyel tasarımcılardan oluşan jüri heyeti belirledi. Mayıs 2021 Yılında duyurumunun yapıldığı, ödül grubunda yer alan paftaları ve yarışma konusunun “Yeni Yaşam Arayüzleri” olarak belirlendiği yarışmamızın, 2021 yılı ödül kazananlar listesi aşağıdadır. Yarışmada dereceye giren ve katılım sağlayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

The winning projects of the 18th Çuhadaroğlu Student Project Competition, held in 2021, were determined by the jury consisting of valuable academicians, architects and industrial designers from ITU, MSGSU, TOBB and Dokuz Eylül University. The list of award winners for the year 2021 of our competition, which was announced in May 2021, the layouts in the award group and the subject of the competition were determined as "New Life Interfaces", was announced today. Congratulations to all our students who ranked and participated in the competition.

BURADAN JÜRİ DEĞERLENDİRME RAPORUNU OKUYABİLİRSİNİZ

18. ÇUHADAROĞLU ÖĞRENCİ PROJE YARIŞMASI 2021 YILI KAZANANLARI

1.
NURSENA ÇOLAK (İTÜ)
 
2.
NAZGÜL BERFİN GÖLGE (İTÜ)
ARDA COŞAN (İTÜ)
3.
CAN KAYAASLAN (TED ÜNİ.)
KUTAY KAYNAK (TED ÜNİ.)

EŞDEĞER MANSİYON

İREM NAZ ÖZGAN (İTÜ)
SEREN ESEN (İTÜ)
BUKET YÜREKLİ (İTÜ)
MÜNEVVER Z. UZUN (YTÜ)
CEMRE ÇABUK (YTÜ)
ESRA ARSLANTÜRK (YTÜ)
MERVE ÇAYIR (İTÜ)
TANER DURGUT (İTÜ)
 

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

* Jüri Özel ödülleri, jüri heyeti inisiyatifinde belirlenmekte olup, şartnamede yer alan ödülleri içermemektedir.
SERHAT U. AKMAN (İTÜ)
PELİNSU ŞAHİN (İTÜ)
ERDEM KARAÇAY (İTÜ)
ATABERK YILMAZ (ÇANKAYA ÜNİ.)
YAREN ŞEVVAL TOKSOY (ÇANKAYA ÜNİ.)
 
DOĞUKAN YILDIRIM (MERSİN ÜNİ.)
NOUR DERWICHE (MERSİN ÜNİ.)
FURKAN ÖZDEMİR (MERSİN ÜNİ.)

Takvim

Yarışmaya katılacak öğrencilerimizin kullanıcı adı ve şifre oluşturarak üye olmaları ve başvurularını formla tamamlamaları gerekmektedir.

Yarışmaya katılacak her öğrenciden, site üzerinden yayınlanacak Şartnameyi okuması, Bireysel – Ekip Başvuru Formunu eksiksiz doldurması, site üzerinden yayınlanan duyuruları, ve bu adres üzerinden üyelik bilgilerinde verdikleri e-mail aracılığıyla hatırlatılacak tüm yarışma aşamalarını takip etmesi beklenmektedir.

  1. 21-05-2021
    Yarışmanın Duyurumu
  2. 09-07-2021
    Soru Sorma Son Günü
  3. 28-07-2021
    Soruların Yanıtlanması
  4. 10-09-2021
    Proje Teslim Tarihi Son Günü
  5. 17-09-2021
    Jüri Değerlendirmesi Başlangıç Tarihi
  6. 24-09-2021
    Yarışma Sonuçlarının Duyurumu
  7. 08-11-2021
    Ödül Töreni ve Kolokyum

Yarışma Katalogları

Sık Sorulan Sorular

Yarışmanın son soru sorma tarihi ve yarışma takvimini öğrenmek için lütfen şartname dosyasını indiriniz.

Proje teslimi yalnızca web sitesi üzerinden gerçekleştirilecektir. Projelerin ve tüm belgelerin yüklenme tarihi 10 Eylül 2021 günü saat 23:59’dur. Bu tarihten sonra sistem otomatik olarak veri yüklemeye kapatılmaktadır.

Yarışmaya üniversitelerin mimarlık, mühendislik, şehir ve bölge planlama, endüstriyel tasarım, iç mimarlık, peyzaj bölümleri lisans öğrencileri katılabilmektedir. Dolayısıyla yarışmaya ekip başı olarak ya da bireysel olarak katılabilirsiniz.

Yarışmaya katılan her projede özgünlük ve daha önce başka bir yerde yayınlanmamış ya da başka bir yarışmaya katılmamış olması koşulu aranmaktadır. Bu şartın ihlali ispatlandığında bireysel ya da ekip katılımlarındaki katılımcılar jüri heyeti kararı ile yarışma dışı bırakılacaktır. Dolayısıyla dönem içinde okulda yapılan bir proje ile katılmanız uygun değildir.

2021 yılında mezun olacak öğrenciler de yarışmaya katılabilmektedir. Bireysel katılımlarda bizzat katılımcının; ekip katılımlarında, tüm ekip üyelerinin yarışmanın ilan edildiği tarihte öğrenci olduğunu ilgili üniversitenin Öğrenci İşleri’nden ya da E-Devlet sisteminden alacağı öğrenci belgesi ile belgelemesi gereklidir. Mezun olacak öğrencilerin öğrenci belgesi alırken sorun yaşamaması adına yarışma ilan edildikten ve öğrenim gördüğü üniversite tatilinden evvel öğrenci belgesini alması önerilmektedir.

Bireysel ve ekip katılımlarında lisans öğrencisi şartı aranmaktadır.

Yarışmaya üniversitelerin mimarlık, mühendislik, şehir ve bölge planlama, endüstriyel tasarım, iç mimarlık, peyzaj bölümleri lisans öğrencileri katılabilmektedir. Dolayısıyla yarışmaya ekip başı olarak ya da bireysel olarak katılabilirsiniz.

Ekip katılımlarında ekip üyeleri ve ekip lideri, ayrıca bireysel katılım yapamamaktadır. Katılımcılar tek sefer katılım yapabilmektedir.

Yarışmaya katılan her projede özgünlük ve daha önce başka bir yerde yayınlanmamış ya da başka bir yarışmaya katılmamış olması koşulu aranmaktadır. Bu şartın ihlali ispatlandığında bireysel ya da ekip katılımlarındaki katılımcılar jüri heyeti kararı ile yarışma dışı bırakılacaktır. Dolayısıyla dönem sonu kolokyumunda ve sergisinde yer alan bir proje ile katılmanız uygun değildir.

1) Kırsal tasarımların da yarışma kapsamında olduğunu anladım fakat "yeni yaşam arayüzleri" dendiği için bu tanım modern, çağdaş bir kurgu oluşturmak gerektiği gibi bir algı da oluşturuyor. Bu yüzden kırsal alanda bir tasarım dahi yapıyor olsak teknik materyal kullanımı, yeni dünyada yer alması için çağdaş bir kompleks oluşturmak gerekiyormuş gibi bir algıya sahip oluyorum. Fakat benim -özellikle pandemi sonrası dünya için- kafamdaki şey daha doğal malzemelerin (ahşap, kerpiç, taş gibi) ve daha yerel tekniklerin kullanıldığı, aslında bir nevi asıl olana yani toprağa dönüş gibi bir kurgu. Bahsettiğim bu kurgunun yarışma kapsamını aşıp aşmayacağının cevabını net olarak alabilir miyim?

2) Bu yaşam arayüzünü bireye yönelik kurgulayıp kurgulayamayacağımı öğrenmek istiyorum. Yani toplu yaşama yönelik bir tasarım içeriğinden uzak bireyin hayatını kurgulamaya yönelik daha minimal bir tasarım (konut, bireyin yaşam alanı olacak ölçekte bir alandaki minimal mekânlar) yarışma kapsamına dâhil midir? Çünkü bu durumda sizin şartnamede koyduğunuz kamusal alanlar, alışveriş ve iletişim alanları gibi mekânlar pek olmayacak.
Cevap : Yarışma şartnamesi, konu, program, yer bağlamında geniş bir çalışma alanını kapsam olarak tanımlamaktadır. Bu bakış açısıyla, çalışmalar yarışmanın teması doğrultusunda her türlü öznel yoruma açıktır.

Soruların tamamın görmek için tıklayınız
Icon For Angle-double-up